El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

Hilari Raguer: La CEE no està legitimada ni religiosament ni ètica per impartir lliçons o consignes lectorals.

L’episcopat espanyol, que s’havia adherit a Franco i negava la seva terrible repressió durant la guerra i la terrible postguerra, no va denunciar mai l’intent de genocidi cultural a Catalunya.

Així de clar es va expressar el P. Hilari Raguer, en la presentació del seu llibre «Ser independentista no és cap pecat. L’Església i el nacionalisme català» de l’Editorial Claret.
Dita afirmació la recolza en la posició que ha mantingut la CEE en moments recents de la nostra història. Així, posa de manifest com va perdre una gran oportunitat de pronunciar-se a favor de la democràcia, el 23F del 1980, quan el cop d’estat els va agafar reunits en plenari i que només van treure una nota dient que “havien dedicat el res de vespres a Espanya” . A quina Espanya? es pregunta, a la de Tejero o a la constitucional? A part d’afirmar que dit “res de Vespres” no es va produir per que tots van “apretar a córrer”

Per la seva part, Mn. Antoni M. Oriol, prevere de la diòcesi de Vic, ha fet un breu resum del llibre, tot comentant que si bé el títol del llibre és en negatiu “ser independentista no és pecat” a ell li agrada afirmar que “ser independentista és virtuós” , ja que l’amor a la Pàtria és una virtut.

Per la seva banda,Pere Codina, claretià, patró de la Fundació Claret, ha desvelat que havia enviat una carta / confessió a la CEE on, amb la intenció de mantenir el diàleg que els bisbes demanen, els hi fa arribar com ha d’agrair a les diferents posicions del que s’anomena “govern de Madrid” l’haver-li fet caure la bena dels ulls. I tot i sabent-li greu la situació a la que s’ha arribat, agraeix al Tribunal Constitucional i a la pròpia CEE l’haver-li fet veure amb absoluta claredat que el camí dins d’Espanya no és possible.

 

 

Tagged under: , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Danica Reply

    Luis Lucia, victima de las dos Españas enero, 2013. Al respecte, Pasqual, et reacomano (si no l’las llegit ja) el llibre d’Hilari RAGUER, La pólvora y el incienso: La Iglesia y la guerra civil española (1936-39), Barcelona, Peneísula, 2001, 478 pp. on s’estudia el cas de Luis Lucia, però també el d’altres democristians fidels a la República com ara Manuel Carrasco i Formiguera (perseguit pels anarquistes i afusellat per ordre de Franco).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

Back to top