El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

Qui som?

Cristians per la Independència és una sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana.

Som un grup de cristians que, segurs que els Drets dels Pobles no son altre cosa que els Drets Humans portats a aquest nivell de la vida col·lectiva, volem que els drets de Catalunya, com a nació, siguin respectats.

En les actuals condicions històriques, després dels continuats intents d’encaixar en una realitat imposada per la força de les armes, creiem que és moralment legítim i necessari que treballem per la recuperació de la plena sobirania de Catalunya, avançant pel camí que en aquests moments se’ns mostra com decisiu: el de la independència.

Com a cristians i catalans arrelem en la tradició secular de casa nostra, teixida per membres de l’Església que han defensat amb valentia els drets nacionals del nostre poble.

Treballar per la independència no és per a nosaltres un fi absolut, sinó que, tal com diem en el document fundacional implica treballar “per una societat civil basada en la veritat (reconeixement dels drets i deures humans), en la justícia (respecte dels drets aliens i compliment de les obligacions pròpies), en l’amor (sentir com a pròpies les necessitats alienes) i en la llibertat (instauració d’un sistema que s’ajusti a la dignitat del ciutadà i en possibiliti l’acció responsable)”.

 

 

3 Comments

 1. Joan Rosique Riudoms Reply

  Dins el seu moviment, hi caben [cabem] els cristians que no sóm catòlics romans? Ho pregunto perque als seus textos sols he trobat referències a l’Església catòlica apostòlica i romana a Catalunya (la qual vostès [mal]anomeneu “Església catalana” o, simplement, “Església”).

  Atentament, i esperant una resposta, rebin salutacions cordials,

  Joan Rosique Riudoms

  1. cristians Reply

   Benvolgut. Hi deu haver hagut algun problema puntual amb el servidor, fora del nostre abast, per que acabem de comprovar-ho i els documents se’ns han obert correctament. Si contiueu tenint algun inconvenient, si us plau feu-nos-ho saber.
   Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

Back to top