El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

Dejuni i tancada als Caputxins de Sarrià en solidaritat amb els presos en vaga de fam…

racocatalà

Dejuni i tancada als Caputxins de Sarrià en solidaritat amb els presos en vaga de fam

Els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet, juntament amb una trentena de diputats de JxCat, ERC i la CUP, hi són presents
Redacció 06/12/2018 – 11.08Actualitzat 06/12/2018 – 11.20
Els primers a fer la jornada de dejuni de 24 hores als Caputxins de SarriàEls primers a fer la jornada de dejuni de 24 hores als Caputxins de Sarrià

Comencen les accions de suport als presos en vaga de fam. A les nou del mati han començat al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona, una jornada de dejuni de 24 hores promoguda pels grups sobiranistes del Parlament, en la qual també participen membres del govern.

 

L’objectiu: donar suport als independentistes presos, especialment els que estan fent una vaga de fam: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. Així ho ha explicat el diputat de Junts per Catalunya, Antoni Morral, que també ha explicat per què s’ha triat el dia d’avui, jornada en què es commemora l’aprovació de la Constitució.

“No tenim res a celebrar i en canvi tenim moltes coses a denunciar. La Constitució espanyola retalla drets i retalla llibertats i ens hem concentrat aquí per denunciar la Constitució i com a signe de solidaritat amb els presos polítics, especialment els que estan en vaga de fam.”

La tancada, impulsada per l’organització Prou Ostatges (ANC), s’allargarà fins a aquest divendres a les nou al matí.

Els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet, juntament amb una trentena de diputats de JxCat, ERC i la CUP, hi són presents. També hi ha l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas i el candidat a l’Ajuntament de Barcelona Ferran Mascarell.

 

Morral ha explicat també per què la mobilització es fa als Caputxins:

“Aquest és un lloc que simbolitza el que va ser la lluita per la democràcia que provenia de les energies socials, de la base popular i que va provocar un canvi de paradigma en el nostre país. Avui ens troben en un moment semblant al que es van trobar en aquella trobada de l’any 66, aquí amb estudiants i obrers. Una trobada que provenia de les energies de la societat civil, de les classes populars, impulsant i promovent un canvi cap a la democràcia. Avui estem també en una situació molt semblant. Anem cap a la República.”

Durant aqueses 24 hores es faran debats i intervencions relacionats amb la justícia i la lluita no violenta en què participaran el president Carles Puigdemont i els diputats Carles Riera i Ruben Wagensberg.

El cartell s’ha difós a través de les xarxes socials amb el hashtag #6Dmoltperdenunciar, on s’ha explicat que la jornada es realitza en suport “a tots els presos i exiliats” i també “en rebuig a la Constitució espanyola”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

Back to top