El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

Capellans criden a fer dejuni els divendres en “solidaritat” amb els presos

ElNacional.cat

Un grup de capellans catalans ha fet una crida a fer dejuni els divendres en “solidaritat” amb els presos polítics que estan en vaga de fam a la presó de Lledoners, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. Segons un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, demanen fer aquest dejuni cada divendres “mentre duri la vaga de fam”.

 El col·lectiu demana fer el dejuni “més enllà dels propis posicionaments polítics respecte al procés independentista”, en “solidaritat” amb ells i per demanar “una solució justa al conflicte català-espanyol en curs”. El col·lectiu, englobat en la plataforma Capellans.cat, també preveu fer actes de “reflexió, meditació i pregària” amb el títol Espiritualitat i solidaritat amb els polítics catalans en vaga de fam.
 Aquest grup de capellans és el mateix que a mitjans de novembre va fer pública una carta adreçada als representants de l’Església espanyola per demanar-los la implicació en la cerca de solucions al conflicte polític català. “Ens fa mal constatar que les relacions no són les que haurien de ser pròpies de germans en la fe”, van afirmar, i van instar els bisbes espanyols a fer pedagogia del diàleg com a principal eina de resolució del conflicte i perquè es puguin “cercar i acceptar solucions justes que respectin els drets de Catalunya”.
 La carta també feia referència a la situació dels líders independentistes empresonats i s’hi deia que la “gravetat” del cas exigeix un “sobreesforç d’equitat, justícia i humanitat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

Back to top