El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

jornada de solidaritat

 

El dissabte 16 de desembre, a l’església de St Felip Neri, ens vam reunir, acompanyats de persones de renom de la societat catalana, per estar en comunió, pregar, escoltar música , meditar i escoltar textos diversos, i comprometre’ns, des del seguiment de Jesús en els diferents àmbits de la societat.

Després de la benvinguda, per part de Josep Torrens com a representant de la sectorial de Cristians per la Independència, tot agraint a la comunitat de l’Oratori de St Felip Neri el seu acolliment, va procedir a l’encesa simbòlica de quatre espelmes, per que ens il·luminin en el nostre camí.

La jornada va començar amb una pregària, dirigida pel pare Serramona, on es va fer la lectura de diferents textos, unes pregàries dels fidels i el cant de “junts escriurem”

Després van continuar sis llargues hores intenses. Vam poder escoltar els testimonis de les parelles de Joaquim Forn, Toni Comin i Jordi Cuixart. Testimonis plens d’humanisme i que ens ajuden a respondre la pregunta de com estimar els enemics, quan aquests tenen empresonats als nostres companys per les nostres pròpies idees.

La periodista Sílvia Coppulo va fer d’excel·lent mestre de cerimònies, conduint i donant els moments necessaris d’intimitat i confiança, d’interiorització així com incidint en els punts més conflictius, tot amb uns tocs d’humor amb tot el respecte i sentiment cap a la situació que estem vivint.

En la seva introducció va remarcar tres objectius:

  1. incidir a la comunitat cristiana de la necessitat d’implicació per a millorar la societat en que vivim. Hom no es pot excusar en el terme “polític” per abandonar la denúncia de la injustícia i la lluita per a millorar la societat. Jesús va voler canviar el status quo de l’època, i això li va costar la vida.
  2. Demostrar la solidaritat envers els empresonats i exiliats. Ells n’estan per defensar la idea d’una gran majoria de catalans. És per això que la seva situació és també la nostra.
  3. Presentar les postals “hi faltes tu”, editades conjuntament amb el Punt Avui, que surten encartades al diari del diumenge 17 de desembre, de cara a que puguin rebre la mostra de solidaritat i escalf.

index

pregaria

pregària i meditació

testimonis

testimonis

musica

música

compartim textos

miniponències

miniponències

hi faltes tu

media

la jornada als mitjans

Back to top