El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

El proper dissabte dia 5 d’octubre de 2019, a Montserrat, tindrà lloc una Vetlla de Reflexió i Pregària en solidaritat amb els represaliats per l’1 d’octubre, promoguda per un grup de laics i preveres de Catalunya.

Pregària a Montserrat

Aquest dissabte, 16 de juny, hem pujat a Montserrat on hem pregat per la situació que viu el nostre país.

No es pot entendre la persona humana sense el do de la llibertat.

L’ésser humà, a diferència de les altres criatures, és lliure per fer el bé i el mal, per escollir el seu destí, per estimar i odiar, per donar-se o viure egoistament. Déu, des de l’inici, ens va fer dones i homes lliures, també per decidir lliurement pertànyer o no a un col·lectiu, a un poble, a una nació.

Avui, els homes i les dones que formem la nació catalana, vivim mancats de llibertat per triar el nostre destí col·lectiu, i encara més, els nostres principals líders polítics i socials són a la presó injustament, o s’han hagut d’exiliar, són ostatges d’un règim

intolerant que ens nega el dret a autodeterminar-nos i ens reprimeix amb crueltat i violència. Però malgrat tot, mantenim viu el do i l’anhel de la llibertat, com l’han mantingut les generacions que ens han precedit. Més viu que mai, perquè ara hem perdut la por i hem pres consciència que cap persona ni cap poble pot desenvolupar-se sense llibertat ni justícia.

Aquests símbols, que ara dipositem als peus de la Mare de Déu de Montserrat, de la Moreneta, una làmina amb un colom, símbol de la llibertat, una reixa, símbol de la injustícia, i un llaç groc, símbol de la solidaritat i la denúncia, representen el nostre compromís de persistir en la lluita per la llibertat, individual i col·lectiva, de persistir en treure de la presó i fer que tornin de l’exili els nostres companys i companyes privats de llibertat, de persistir, sense fer cap pas enrere, en el nostre compromís de construir una societat d’homes i dones lliures.

 

cambril_montserrat_juny_2018_06 cambril_montserrat_juny_2018_04 cambril_montserrat_juny_2018_03 cambril_montserrat_juny_2018_02 cambril_montserrat_juny_2018_01 cambril_montserrat_juny_2018_07

Back to top